Wil jij een tattoo verwijderen omdat je spijt hebt van je keuze? Of omdat je tatoeage niet meer past bij wie je bent geworden? Het is mogelijk om een tattoo te laten verwijderen. Er zijn verschillende methodes waarmee een tattoo verwijderd kan worden, maar niet alle methodes zijn even effectief.

Laserbehandeling is de meest gebruikte methode om een tattoo te laten verwijderen. Tijdens een laserbehandeling wordt er gebruik gemaakt van een discovery pico laser, picoway laser of zoals in universitaire ziekenhuizen de nanoseconde lasers.

Deze lasers breken het inkt in kleine deeltjes op die door het lichaam afgevoerd worden. Hoe donkerder de kleur van het inkt, hoe makkelijker de laserbehandeling werkt. Zwarte inkt is hierdoor het makkelijkst te verwijderen, maar ook andere donkere kleuren tattoo’s kunnen met de laserbehandeling verwijderd worden. Lichte kleuren zijn lastiger te behandelen en vragen meer sessies. Hoeveel sessies er nodig zijn is afhankelijk van de grootte, diepte en kleur van de tattoo.

Coveren van de tattoo

Laserbehandelingen zijn een methode als je een tattoo wilt verwijderen. Maar een tattoo verwijderen kan ook anders. Door een cover up tattoo te laten plaatsen zal de tattoo die je weg wilt hebben, niet meer zichtbaar zijn.

Een cover up tattoo is een nieuwe tattoo die je laat zetten bovenop je oude tattoo. Je kunt ervoor kiezen om dezelfde plek opnieuw te laten tatoeëren met een tatoeage die wel naar jouw wens is.

Een tattoo verwijderen kan nadelig zijn voor de kwaliteit van de huid. Om deze reden worden er bij deze behandelingen altijd nadrukkelijk veel tijd besteed aan de nazorg.